Gastros kök - gourmemat för unga kockar!

GASTROS KÖK -gourmetmat för unga kockar
av Karl Bengtsson & Per Dahlberg, Münchmedia.
"Det skulle glädja mig om denna bok kan inspirera familjen att samlas, prata och ha trevligt under tiden maten lagas och äts. Matlagning handlar minst lika mycket om samvaro..." skriver Per Dahlberg i inledningen till Gastros kök -gourmetmat för unga kockar.
Kokboken bygger på Gastros matlagningskurser för barn och passar alla åldrar -även vetgiriga och gourmetsugna vuxna! Per Dahlberg är till vardags källarmästare på prisbelönta restaurang Gastro i Helsingborg och har skrivit boken tillsammans med Karl Bengtsson som är Gastros köksmästare. Tillsammans slår de ett slag för närproducerade livsmedel och för användandet av säsongens råvaror. De vill att vi ska låta matlagningen ta tid och att vi ska passa på att umgås i köket. Budskapet ligger helt rätt i tiden med tanke på rådande miljödebatt och slow foodrörelsens idéer.
Boken har rent underbara uppslag med foto av Fredrik Segerfalk. Den är informativ och lustfyllt pedagogisk och ökar därmed intresset för matlagning. Den innehåller inte mindre än sju fantastiska menyer. Vad sägs om Crêpes fyllda med hummersmaksatt räk- och champinjonstuvning till förrätt och duxelle- och tomatöverbakad fläskytterfilé med färskpotatiskompott, gröna bönor och kall tomatsås till huvudrätt? Menyn avslutas med en HÄRLIG vit chokladpannacotta med jordgubbs- och rabarberkompott.
Boken är en fantastisk guldgruva och jag ger den fem starka smultron på HÄRLIGHETERS strå. Detta är en bok som passar alla matintresserade i alla åldrar. Funderar du på en bra gå-bort-present så är detta den perfekta gåvan till en barnfamilj. Många härliga tillfällen i köket utlovas! Vill du ha ett smakprov ur boken redan nu? Jag har fått den stora äran att ge er GASTROS Hallonsufflé med vaniljglass och crumble, med tillstånd ifrån Münchmedia.