Gastros Hallonsufflé

Hallonsufflé 
med vaniljglass och crumble

Receptet hämtat ur "Gastros kök -gourmetmat för unga kockar" av Bengtsson & Dahlberg, Münchmedia med tillstånd ifrån Münchmedia.

Gör crumble, blanda sufflésmeten. Grädda suffléerna. Ta fram tallrikar, lägg på crumble och lägg en glasskula ovanpå när suffléerna är nästan klara. Då kan desserten bäras direkt från ugnen till bordet.

Hallonsufflé

 

270 g hallonpuré (mixade hallon som passerats i sil)

30 g strösocker

2 msk citronsaft

12 g (1 matsked) siktat potatismjöl

150 g äggvita

1 msk citronsaft

50 g strösocker

smör och strösocker till formarna

florsocker

• Smöra och sockra formarna noga, ställ dem i frysen.

• Blanda puré, socker, citronsaft och potatismjöl och koka upp under omrörning till en kräm. Häll över i en rundbottnad bunke och täck med plastfilm.

• Vispa äggvita, citronsaft och en tredjedel av sockret på mellanhastighet till ett löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa på full hastighet till ett hårt skum.

• Vänd ner lite av marängskummet i sufflémassan, rör ut till en slät kräm. Vänd ner resten med en slickepott. Fyll formarna och stryk dem släta (se Kockskolan nr 5).

• Grädda i 170 grader tills suffléerna rest sig ur formen. Det tar 8–12 minuter beroende på form och ugn.

• Pudra suffléerna med florsocker.

 

crumble

100 g osaltat smör

13 g vaniljsocker

75 g strösocker

3 g kanelrasp + rivet skal av 1 citron

100 g vetemjöl

• Blanda ingredienserna. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader tills det blir gyllenbrunt. Smula.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0