Kryddiga indiska köttbullar

Härligt kryddiga köttbullar serveras gärna till indiskt ris och en god yoghurtsås. Såsen är busenkel att göra och är fantastiskt god även till kyckling.

 

 

Köttbullar  ca 8-10 portioner

1 kg nötfärs eller blandfärs om du föredrar det

1 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 stor gul lök

2 ägg, gärna ekologiska

2 msk garam masala

4 msk mango chutney

salt

olja till stekning

 

 

 

såsen

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 gula paprikor

4 tsk curry

2 dl passerade tomater

6 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

1 dl mango chutney

4 tsk soja

salt och peppar

4 tsk maizena ljus redning

 

Börja med såsen. Skala och skiva löken fint. Skala och skiva vitlöken grovt. Strimla papriken. Stek detta mjukt i lite matolja. Pudra över curry och låte det fräsa i ca 1 minut. Häll på de passerade tomaterna, vatten, buljongtärningar, chutney och soja. Låt alltihop sjuda på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner maizena och koka upp och låte såsen koka i 1 minut. Ta av ifrån värmen.

 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ströbrödet i blöt i mjölken och finhacka löken till färsen. Blanda samtliga ingredienser till färsen noga och forma stora runda köttbullar. Bryn dessa i en het stekpanna i lite matolja.

 

Lägg över köttbullarna i en ugnssäker form, häll över den varma såsen och bräsera i ca 20 minuter i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0