Kryddiga indiska köttbullar

Härligt kryddiga köttbullar serveras gärna till indiskt ris och en god yoghurtsås. Såsen är busenkel att göra och är fantastiskt god även till kyckling.
Köttbullar ca 8-10 portioner
1 kg nötfärs eller blandfärs om du föredrar det
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 stor gul lök
2 ägg, gärna ekologiska
2 msk garam masala
4 msk mango chutney
salt
olja till stekning
såsen
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 gula paprikor
4 tsk curry
2 dl passerade tomater
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl mango chutney
4 tsk soja
salt och peppar
4 tsk maizena ljus redning
Börja med såsen. Skala och skiva löken fint. Skala och skiva vitlöken grovt. Strimla papriken. Stek detta mjukt i lite matolja. Pudra över curry och låte det fräsa i ca 1 minut. Häll på de passerade tomaterna, vatten, buljongtärningar, chutney och soja. Låt alltihop sjuda på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner maizena och koka upp och låte såsen koka i 1 minut. Ta av ifrån värmen.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ströbrödet i blöt i mjölken och finhacka löken till färsen. Blanda samtliga ingredienser till färsen noga och forma stora runda köttbullar. Bryn dessa i en het stekpanna i lite matolja.
Lägg över köttbullarna i en ugnssäker form, häll över den varma såsen och bräsera i ca 20 minuter i ugnen.