Pizzasallad

En god pizza är aldrig fel -speciellt inte om det är hemmagjord och serveras med en fin pizzasallad. Den här pizzasalladen smakar som pizzabagarens... och håller i en vecka i kylskåp så gör en stor sats.
1 liter kokande vatten
ett halvt vitkålshuvud
1 röd paprika
2 korkar ättika
0,5 dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Strimla vitkålen med kniv eller osthyvel. Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över vitkålen och låt det rinna av ordentligt. Strimla paprikan. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och blanda ner vitkål och paprika i den. Blanda väl och lägg den ännu ljumma salladen i en plastskål med tättslutande lock och låt den kallna. Ställ pizzasalladen kallt så håller den upp till en vecka.
