Faringriljerad Fläskfilé

4 portioner

ca 800 g fläskfilé

1 msk tabasco

2 msk brun farin

1 msk finhackad vitlök

0,5 dl god olivolja

olja till stekning

 

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet och krydda generöst med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.

Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tillaga i ugnen på mellersta fasen i 20 minuter. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter. Skär det sedan i 0,5 cm tjocka skivor och servera.

 

Serveras gärna med  varm potatissallad med citruskänsla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0