Värmande kräftsoppa

Lättlagad och lyxigt god kräftsoppa. Njut soppan så snart kräftstjärtarna blivit varma, kokar de är det risk för att de blir sega.

4 personer

2 stora morötter

2 msk smör

2 msk vetemjöl (hoppa över om du kör LCHF eller har gluten)

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

400 gram kräftost

2 dl crème fraiche

dill

svartpeppar

cayennepeppar om du vill

salt

200 g kräftstjärtar

Skala och riv morötterna grovt. Fräs dem i smör och strö över mjöl. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna.

Låt det puttra i ett par minuter.

Rör ner kräftost, créme fraiche och den hackade dillen. Koka tills ost och crème fraiche smält. Häll till sist i kräftstjärtarna och servera genast.


 

Har du kräftskal så koka en egen buljong eller fond! Det blir en enormt god och mustig kräftsoppa. Receptet hittar du här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0