Ugnsrostade rot- och grönsaker

4-6 personer

ca 1 kg potatis

1 gul lök eller rödlök

1 hel vitlök

1 stor aubergine

1 stor squash

1 paprika

2 dl god olivolja

tomater efter smak

salt

rosépeppar

ev oregano, timjan eller torkad lavendel

 

Skala lök och potatis. Klyfta potatisen och skär den gula och röda löken i skivor. Aubergine, paprika och squash skärs i mindre bitar. Lägg alltsammans på en ugnsfast plåt. Ringla över olivoljan och krydda. Vänd runt allt.

Ställ in plåten i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Dela tomaterna i klyftor och lägg också dem på plåten och vänd runt alltsammans. Grädda ytterligare i ca 10-15 minuter tills rotsaker och grönsaker blivit mjuka och fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0