Smidig och snabb Thaisoppa!

Thaisoppa
4 portioner
300 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (400 g)
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk sambal oelek
2 tsk finhackad färsk ingefära
citrongräs eller saften av en citron eller lime och lite risp av skalet.
Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i 5 minuter. Lägg i kycklingen och låt allt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer sambal oelek. Pynta gärna soppan med lite grönt som hackad koriander, bladpersilja eller som här lite ruccola och krutonger.
Tips!
Vill du göra soppan matigare kan du använda färska champinjoner, lite fräst lök, eller nudlar.
Kommentarer
Trackback