Saftig Chokladtårta med frosting

På chokladtårtan på bilden har jag istället för peanut butter frosting använt 3 dl grädde och riven choklad. Hallon är också en höjdare att använda.Maffig Chokladtårta med peanut butter frosting
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl mjölk
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
smör till formen
Peanut butter frosting
1.5 dl mjukt jordnötssmör
8 dl florsocker
1 dl kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering.
Röda cocktailbär, silverkulor eller guld non-stop till dekoration.
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.Fyll smeten i en smord 24 cm i diameters kakform, med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.
Frosting
Rör försiktigt ihop alla ingredienser. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys. Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär. Se förslagen i ingredienslistan.