Restaurangtips

I onsdagskväll besökte vi Idas brygga i Karlsborg. Idas brygga ligger alldeles vid Göta kanal och man har en härlig utsikt ifrån restaurangen som ligger i ett gammalt båtmagasin. Eftersom det var mitt i veckan hade vi inte bokat bord utan chansade att vi fyra, våra kompisar och mannen med stort M och jag skulle få ett bord ändå. Inga problem alls! Dock fylldes borden efter hand så vill du vara säker på att få plats boka innan speciellt om du vill ha ett fönsterbord mot kanalen.

Hela sällskapet var supernöjda med den goda maten och servicen. Jag åt Idas fiskgryta med krämig sås på tomat, vitt vin och saffran samt brynta skaldjur. Grytan serverades med aioli (måste de ha missat?) rostade grönsaker samt potatis. Fiskgrytan var helt fantastisk med rund och mustig smak av saffran, vin och tomat och att aiolin saknades gjorde ingenting. Till maten drack jag en god öl... Den manliga delen av sällskapet provade rosastekt gödkalvsentrecote med blomkålspuré smaksatt med ramslök som serverades med ugnsrostad småpotatis och gräddkokta murklor och var riktigt nöjda de också. Köttet var perfekt!

Kvällen för mannen och mig gick på 580 kronor.

Idas brygga är väl värt ett besök och värd en jätteomväg om ni vill äta riktigt gott!

Allt gott...

och lite till!

Erika


 

 

Idas brygga  maten: 5 poäng

servicen: 5 poäng

miljö: 5 poäng

Tack till Petit Hotel och Idas brygga för lån av bilder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0