Petit choux eller Bananbakelser

3 dl vatten 15 små el. 8 stora
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 normalstora ägg
Fyllning:
2-3 dl Vispgrädde
vaniljsocker
banan eller annan frukt eller bär
Till garnering:
florsocker
mörk choklad
Koka upp vatten och smör. Rör i mjölet och låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och låt smeten kallna.
Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen, 200°, ca 20 minuter. Eftersom petit chouxer är känsliga för drag, öppna inte ugnsluckan de första 10 minuterna. Ta ut och låt svalna. Mosa bananen.
Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker och frukt eller bär. Skär av ett lock på bakelsen och fyll den med grädden. Sikta florsocker över. Ringla smält choklad över.