Niklas smaker

Niklas smaker
Niklas Ekstedt
Forum
"När jag lagar mat tänker jag precis som en vinmakare som kombinerar ett riktigt bra vin. Jag strävar efter den perfekta brytningen mellan sötma och syra, den perfekta balansen," skriver Mat-Niklas och levererar sedan det ena kanonreceptet efter det andra i sin bok Niklas smaker.
Maten är enkel, robust och ärlig. Den är lättlagd, balanserad och mycket inspirerande och smakrik. Boken som förmedlar Niklas förkärlek till kvalitativa råvaror med mycket smak är uppdelad i de fem kapitlen; Citron, tomat, dill, pepparrot och skogsbär. Niklas presenterar också en mängd roliga tips och kuriosa bakom både recept och råvaror.
Den omtyckte tv-kocken uppmanar oss också att prova hans gudomliga upplevelse citrontarte ifrån Marco Pierres Whites The Restaurant i London, bränd som en crème brûlée. Upplevelsen som gjorde att han bestämde sig för att bli kock!
Det är en mycket inspirerande och fin kokbok. Den har vackra uppslag med stämningsfyllda fotografier vilket gör den till en bok att njuta av. En perfekt presentbok! Jag ger den allra högsta betyg!!!
Tjuvkika på boken och Mat-Niklas?