Marinerad honungsskinka med jordgubbs- och dinkelsallad
Marinerad honungsskinka med jordgubbs- och dinkelsallad
4 portioner
600 g färsk skinka, strimlad
2 dl dinkel, helkorn
200 g sockerärter
100 g sallatsblad
2 avokador, tärnade
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 knippe vårlök, strimlad
1 1/2 msk rapsolja
300 g färska jordgubbar, delade
saft och skal av 1 lime
Marinad:2 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1/2 msk rödvinsvinäger
Dressing:1 msk olivolja
2 msk limesaft
2 msk vatten
salt och vitpeppar
4 jordgubbar, mosade
Förberedelser: Skölj dinkeln och blötlägg i varmt vatten 1 timme. Koka ca 30 minuter tills kornen är mjuka och låt svalna.
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera köttet minst 30 minuter.
Blanda ingredienserna till dressing.
Låt jordgubbarna dra med limesaft och skal en stund.
Förväll ärterna i kokande vatten någon minut. Spola i kallt vatten.
Stek köttet.
Uppläggning: Lägg sallatsbladen på ett stort fat. Fördela dinkelkorn, avokado, rädisor och vårlök ovanpå. Toppa med jordgubbar och kött. Droppa dressingen över före servering.
Fler recept hittar du på www.svenskkottinformation.se
Foto: Svensk köttinformation AB.