Lax med västerbottenost och chili

Busenkel och kalasgod lax som funkar som LCHF om du serverar den med haricote verts eller en fräsch grönsallad istället för potatis eller pasta... Gott och nyttigt med andra ord!
4 laxfiléer
1 purjolök
3 dl grädde
1 dl chilisås
västerbottenost
salt och peppar
ev citronskal
Blanda grädde och chilisås. Skiva purjolöken och lägg den i en ugnsfast form. Lägg laxfiléerna över och krydda dem. Häll på gräddblandningen och gratinera i 175 gradig ugn i ca 20 minuter. Toppa fisken med västerbottenost och gratinera i ytterligare 10-15 minuter.
Variation
Istället för purjolök, grädde och chilisås kan du använda...
2 dl creme fraiche
några matskedar kaviar
gräslök
Rör ihop till en röra och lägg ovanpå laxfiléerna och gratinera som ovan... super!!!
Kommentarer
Trackback