Lammförspaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 msk vatten

Fyllning:

250 gram lammfärs 
2 msk olivolja till stekning
2 klyftor vitlök
1/2 rödlök 
50 gram oliver eller broccoli
50 gram soltorkade tomater ellr färsk tomat
50 gram babyspenat (färsk) 
Salt 
Peppar 

Äggsmet:

2 ägg
1 dl mjölk 
1 dl grädde 
Salt 
Peppar

Förbered och tillaga pajskal i god tid, 2 timmar eller mer i förväg. Förgrädda i 200°C. 

Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor. Sätt sedan ner ugnen på 175°C. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök.

Salta och peppra. Stek färsen.

Hacka oliver och tomater. Blanda detta och spenat i färsen. Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0