Lammförspaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 msk vatten
Fyllning:
250 gram lammfärs
2 msk olivolja till stekning
2 klyftor vitlök
1/2 rödlök
50 gram oliver eller broccoli
50 gram soltorkade tomater ellr färsk tomat
50 gram babyspenat (färsk)
Salt
Peppar
Äggsmet:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt
Peppar
Förbered och tillaga pajskal i god tid, 2 timmar eller mer i förväg. Förgrädda i 200°C.
Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor. Sätt sedan ner ugnen på 175°C. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök.
Salta och peppra. Stek färsen.
Hacka oliver och tomater. Blanda detta och spenat i färsen. Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Kommentarer
Trackback