Kycklingpaj

Dubbel sats räcker till en långpanna.

pajdeg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk vatten

1 krm salt

Fyllning till kycklingpajen:

En halv grillad kyckling

10 champinjoner

Ev. några buketter kokt brocoli, skivad paprika och rödlök

Äggstanning:

3 ägg

3 dl mjölk

2 krm salt

1 krm vitpeppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Gör först pajdegen. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Låt den gärna vila 20 minuter i kylen.

Kavla eller tryck ut i en pajform (ca 24 cm diameter). Stick hål i pajdegen över botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.

Om man penslar med lite vispat ägg precis när du tagit ut pajskalet så blir pajskalet tätare.

Plocka bort köttet på kycklingen och dela det i bitar. Dela champinjonerna. Lägg allt, inklusive andra grönsaker (om du vill ha det) i pajskalet och platta till en aning.

Blanda äggstanningen och häll i pajskalet.

Grädda kycklingpajen på 175 grader i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat. Ta ut och låt svalna något innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0