Kycklingpaj

Dubbel sats räcker till en långpanna.
pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning till kycklingpajen:
En halv grillad kyckling
10 champinjoner
Ev. några buketter kokt brocoli, skivad paprika och rödlök
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Gör först pajdegen. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Låt den gärna vila 20 minuter i kylen.
Kavla eller tryck ut i en pajform (ca 24 cm diameter). Stick hål i pajdegen över botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
Om man penslar med lite vispat ägg precis när du tagit ut pajskalet så blir pajskalet tätare.
Plocka bort köttet på kycklingen och dela det i bitar. Dela champinjonerna. Lägg allt, inklusive andra grönsaker (om du vill ha det) i pajskalet och platta till en aning.
Blanda äggstanningen och häll i pajskalet.
Grädda kycklingpajen på 175 grader i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat. Ta ut och låt svalna något innan servering.