Kokt torsk med äggsås
Jättegott tillagat av färsk fisk men det går lika bra att tina djupfryst fisk.
4 portioner
600 g torskfilé
1/2 tsk salt
5 dl fiskbuljong
1 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ev 2 msk hackad persilja
Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen. Skär fisken i lagom portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3-4 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner ägg och persilja om du vill använda det, i den varma såsen. Servera fisken med såsen och kokt potatis. Smörslungad spenat är jättegott till!