Koka kräftor

Kräftlagen är ett gammalt recept som jag ärvt från min mamma. Hon växte upp brevid en å där kräftorna tom vandrade i trädgården...
5 liter vatten
ca 2 dl grovt salt (smaka av och tillsätt mer om du vill ha mer sälta)
5 sockerbitar
1 öl (33 cl eller mer beroende på smak)
3 kvistar krondill utan skaft
Skölj de levande kräftorna i tre omgångar för att vara säker på att de är helt rena. Kontrollera så att de ser friska ut och koka ihop alla ingredienser till kräftlagen.
Koka upp vatten i en stor gryta och lägg ner kräftorna en och en och vänta i ca 1 minut så att de säkert har dött. Lyft upp dem och lägg dem sedan i den kokande lagen och koka häftigt i ytterligare 10 minuter.
Ställ sedan grytan i kallt vattenbad så att kräftor och lag kyls så snabbt som möjligt. Kräftorna är fantastiskt goda ljumna men smakar som mest dagen efter då de fått dra i den goda lagen lite längre.