Kålgott LCHF

Kålgott är en riktig favorit och påminner om Kålpudding men så mycket smidigare att göra! LCHF-aren äter den till rårörda lingon och hoppar den kokta potatisen till. En stor gryta kålgott står sig i flera dagar i kylskåp.
4-6 personer
1 kålhuvud, ca 1 kg
1 stor gul lök
500 g blandfärs
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
soja
salt
vit- och svartpeppar
Tärna kålen i mindre bitar och hacka löken. Stek kål och lök i omgångar i smör. Bryn färsen för sig och blanda sedan ner kål och lök. Krydda och stänk över någon tesked soja.
Tillsätt grädde och creme fraiche. Tag den större mängden om du vill ha mer sås. Låt grytan puttra 15-20 minuter tills kålen är mjuk och såsen fått en simmig karaktär.
Serveras gärna med lättsockrade lingon och potatis för den som vill det.