Jättegoda scones

Goda och snabba scones att göra till helgens brunch eller frukost!

 

Scones

7,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1,5 tsk bakpulver

0,5 dl råsocker

125 gram kallt smör

2 ägg (varav 1 till pensling)

2 dl mjölk

 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och arbeta ihop det med de torra ingrediemserna.

Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg. Rulla ut degen till en längd och platta ut den till ca 3 cm tjocklek. Skär den i trekantiga bitar.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på och pensla med uppvispat ägg och strö lite råsocker på.

Gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0