Härlig Kardemummakaka


Kardemummakaka

Ugnstemp 175 grader

Ingredienser

200 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl socker

3 dl mjölk

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk kardemummakärnor

 

Garnering

4-5 msk pärlsocker

15-20 grovt hackade sötmandlar

 

Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet.

Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och sötmandel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Stjälp upp  och vänd den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0