Gyllengul fisksoppa
Gyllengul Fisksoppa
Till fest kan du också använda blåmusslor, lax och klippt koriander. Vackert och mycket gott.
750 g morötter
1 stor purolök
1 msk margarin
1 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar
1 paket djupfryst torskfisk typ sej eller hokifilé
0,5 tsk salt
svartpeppar
cayennepeppar
klippt dill
3 dl grädde
1 pkt crabfish
räkor efter smak och plånbok
Skala och riv morötterna grovt. Skär purjon i centimeterstora bitar. Bryn morötter och purjo i en stor kastrull tills de mjuknat lite. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
Skär de otinade fiskblocket i tärningar och lägg dessa i den kokande buljongen. Tillsätt den klippta dillen och krydda efter smak. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter.
Häll i grädden, crabfishen och räkorna. Låt soppan bli riktigt het, men ej koka.
Servera gärna ett gott bröd till.
