Gyllengul fisksoppa

Gyllengul Fisksoppa

Till fest kan du också använda blåmusslor, lax och klippt koriander. Vackert och mycket gott.

750 g morötter

1 stor purolök

1 msk margarin

1 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar

1 paket djupfryst torskfisk typ sej eller hokifilé

0,5 tsk salt

svartpeppar

cayennepeppar

klippt dill

3 dl grädde

1 pkt crabfish

räkor efter smak och plånbok

 

Skala och riv morötterna grovt. Skär purjon i centimeterstora bitar. Bryn morötter och purjo i en stor kastrull tills de mjuknat lite. Tillsätt vatten och buljongtärningar.

Skär de otinade fiskblocket i tärningar och lägg dessa i den kokande buljongen. Tillsätt den klippta dillen och krydda efter smak. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter.

Häll i grädden, crabfishen och räkorna. Låt soppan bli riktigt het, men ej koka.

Servera gärna ett gott bröd till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0