Gratinerad fläskfilé med gorgonzola, bacon och skogschampinjoner

Smidig mat du kan förbereda innan gästerna kommer. Äter du enligt LCHF väljer du ex broccoli eller haricots verts och sallad till huvudrätten. Såsen med gorgonzola, bacon och champinjoner är mustig och fantastiskt god och är god även till kyckling och stekta biffar.
4 portioner
600 g fläskfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
1 pkt bacon
5 dl crème fraiche
50 g gorgonzola
2 dl riven smakrik ost
1 msk soja
2 msk god balsamvinäger
Salt
Peppar
Bryn fläskfilén så att den får färg men fortfarande är lite rosa i mitten. Stek baconet i mindre bitar. Dela champinjonerna och stek dom, klyfta löken och stek den. Lägg allt åt sidan.
Smula gorgonzolan i pannan, tillsätt crème fraiche, soja och balsamvinäger. Blanda ner champinjoner, bacon och den stekta löken. Smaka av med salt och peppar.
Skiva fläskfilén och placera den i mitten av pannan. Häll den goda såsen över köttet och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 5-10 minuter.
Serveras med ris eller potatis och en fin grönsallad.