Friterad Camembert

God och klassisk dessert som dessutom är nyttig enligt LCHF. Vanligtvis serveras friterad camembert med hjortronsylt och persilja men prova också andra tillbehör.
4 portioner
4 små camembertostar eller en stor bit på 300 gram, ej helt mogen
1 stort ekologiskt ägg
ströbröd
vetemjöl
matolja till friteringen
hjortronsylt eller som i Erikas kök rårörda lingon
Om du valt en stor camembertost delas den kylskåpskall i fyra bitar. Vispa upp ägget lätt i en tallrik. Häll sedan upp mjöl och ströbröd i var sin tallrik. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Ostbitarna skall vara helt täckta.
Hetta upp matoljan i en kastrull till 180 grader. Testa om värmen är bra genom att fritera en liten brödbit. DEn skall bli gyllengul efter 1 minut.
Fritera osten i ca 3 minuter. Låt den sedan rinna av på en bit hushållspapper. Serveras ljummen med valda tillbehör.