Friterad Camembert

God och klassisk dessert som dessutom är nyttig enligt LCHF. Vanligtvis serveras friterad camembert med hjortronsylt och persilja men prova också andra tillbehör.

4 portioner

4 små camembertostar eller en stor bit på 300 gram, ej helt mogen

1 stort ekologiskt ägg

ströbröd

vetemjöl

matolja till friteringen

hjortronsylt eller som i Erikas kök rårörda lingon

 

Om du valt en stor camembertost delas den kylskåpskall i fyra bitar. Vispa upp ägget lätt i en tallrik. Häll sedan upp mjöl och ströbröd i var sin tallrik. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Ostbitarna skall vara helt täckta.

Hetta upp matoljan i en kastrull till 180 grader. Testa om värmen är bra genom att fritera en liten brödbit. DEn skall bli gyllengul efter 1 minut.

Fritera osten i ca 3 minuter. Låt den sedan rinna av på en bit hushållspapper. Serveras ljummen med valda tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0