Födelsedagskalas

Meny

Kyckling i ugn med sambal oelek serverad med ristimbal och härlig sallad

Kaffe med nybakta vaniljbullar och kladdkaka med hallongrädde

Man tager vad man haver, sa Kajsa Warg. Sagt och gjort, med 14 personer får man blanda både dukar, porslin och sittplatser. Vi hade en himla tur med vädret och dukade upp ute. Borden dekorerades med vinrankor och rosor -allt ifrån den egna trädgården. Med kycklingrätten i ugnen gick allt smidigt och vi kunde koncentrera oss på gästerna och sedan lägga upp och servera vid borden.


uften var stillastående och kvalmig och plötsligt hade vi massor av slöa och griniga getingar som också vill vara med på festen. Mamma är allergisk mot getingstick och fick flytta in och tre av gästerna blev getingstuckna... Inget salubrin eller sockerbitar hemma men frysta grönsaker fick dämpa svullnad och ta bort smärtan.

Alltså fick vi ta kaffet med allt det söta inomhus. Vi hade flytt in allihopa!!!

Då vågade jag dekorera bullfatet med hortensior och dagliljor.

Kladdkakan gjorde sig himla bra till lite hallongrädde.

Efter fikat gick de som ville ner till sjön och badade. Mamma och pappa stannade kvar och vilade en stund. Det tror jag var helt perfekt för dem och vilken tur att mamma inte blev stucken!

Allt gott!

Erika

PS Har du receptet på någon riktigt bra och smidig bjudmat?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0