Erikas kokoskakor

Smidig krispig chokladkaka med kokosknäck. Kakan bakas i långpanna och kan serveras med bär och grädde. Kakan är en riktig favorit och är perfekt att servera till efterrätt eller dessert.
Till chokladbotten
4 ekologiska ägg
5 dl strösocker
200 g smör
5 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 tsk bakpulver
Rör ihop ägg, socker och rumsvarmt smör i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna och häll smeten i en långpanna. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Fyllning
100 g smör
200 g kokos
2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
Smält smöret, tillsätt kokos, socker, sirap och grädde. Låt det koka ihop ca 10 minuter. Ta ut kakan och bred kokosblandningen över den varma kakan och grädda ytterligare 5-10 minuter.
Kommentarer
Trackback