Erikas Hallon och Jordgubbstårta

När de svenska jordgubbarna dyker upp i affärerna skall man ta alla chanser och njuta. Det här är en av mina favorittårtor upphottad med färska goda jordgubbar.
Erikas Hallon och Jordgubbstårta
8-10 bitar
150 gram smör
1,5 dl vatten
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 gram mörk kvalitetschoklad (70%)
Fyllning och dekoration
200 gram frysta hallon
250 gram 10% kesella
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Jordgubbar i valfri mängd
Smält smör och tillsätt vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll smörvattnet över och rör ihop alltsammans tillsammans med äggen. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form (24 cm). Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Grovhacka chokladen och strö den över den färdiggräddade kakan. Låt kallna.
Dela kakan i två delar. Tina hallonen och låt överflödigt vatten rinna av i en sil. Blanda kesella, grädde och florsocker och vispa till en fast kräm med hjälp av elvisp. Vänd försiktigt ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna och bred försiktigt ett lager ovanpå och eventuellt på tårtans sidor. Dekorera med jordgubbar eller annat smått och gott. Ställ tårtan kallt minst en timme.