Ebbas hallonkola

Ebbas Hallokola är hämtad ifrån Åsa och Ebba SwanbergsEbbas Julstök på Ordalaget förlag.

ca 30 stycken

 

200 g hallon

2,5 dl socker

2 dl grädde

0,5 tsk vaniljsocker

 

1. Koka upp hallonen i en kastrull och häll över dem i en sil med en bunke under. Tryck sedan hallonen mot botten av silen så att bara hallonfröna blir kvar i silen. Släng fröna.

2. Häll hallonpurén i kastrullen tillsammans med de andra ingredienserna och koka i ca 20 minuter. Rör om hela tiden. Gör kulprov.

3. Lägg bakplåtspapper i en platt form med kanter och häll ut smeten. Låt svalna.

4. Skär kolan i fyrkantiga bitar. Lägg bitarna i cellofan och tryck fast en fin klisteretikett på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0