Chokladtryffel grundrecept

Detta är ett ärvt recept från min mamma som lätt går att förändra. Du kan praktiskt taget smaksätta tryffeln med vad du vill ex kaffe, rom, rivet citrusskal och andra nötter.

Chokladtryffel med mandel och kanel

300 g mörk kvalitetschoklad

3 dl vispgrädde

50 g smör

20-25 skållade mandlar

1 msk kakao

2 msk kanel

Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i grädden och rör om tills chokladen smält. Tillsätt sedan smör och rör tills chokladkrämen blir alldeles blank.

Häll chokladtryffeln i en form och täck med plastfolie. Ställ formen kallt och låt den stelna i minst en timma.

Med två skedar formar du kulor av chokladtryffeln och petar in en mandel i varje mitt. Rulla sedan kulorna i kakao och kanel så att de blir pudrade runt om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0