Chokladtårta med tryffel

Chokladtårta med tryffel
Ingredienser till ca. 15-20 bitars tårta. Receptet kommer ifrån Helena på Franska Liljan och hon har låtit mig låna med mig receptet hit.
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Så här gör man:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
- Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
- Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
- Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna.
- Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
- Skär i smala bitar.
Kommentarer
Trackback