Chokladtårta med tryffel

Chokladtårta med tryffel

 

 

Ingredienser till ca. 15-20 bitars tårta. Receptet kommer ifrån Helena på Franska Liljan och hon har låtit mig låna med mig receptet hit.

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor 

Så här gör man:

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
  • Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  • Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna.
  • Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
  • Skär i smala bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0