Chokladmousse

Chokladig och jättegod chokladmousse passar alltid bra att avsuta middagen med. Denna är dessutom ganska lättlagad.

 

4-6 portioner

 

125 g mörk kvalitetschoklad

2 äggulor

3 msk florsocker

rivet skal av ½ apelsin

4 msk starkt bryggt kaffe

3 dl vispgrädde

flagad mandel eller bär till dekoration

Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.

 

Rör ner äggulorna en i taget i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna.

 

Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Ställ moussen i kylen några timmar och dekorera den innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0