Caesarsallads Dressing
Helt underbart god och beroendeframkallande dressing till en krispig Caesarsallad.
6 personer (gör dubbel sats, det går åt massor!)
1 msk färsk citronjuice
3/4 dl parmesanost, riven
3 ansjovisfiléer (för mer distinkt smak ta fler filéer)
1/2 msk worcestershiresås
1/2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor (för hetare dressing med sting öka dosen)
1/2 dl olivolja
1/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Alla ingredienser ska ha samma temperatur så att de inte skär sig. Ställ dem därför i rumstemperatur en timma innan du gör såsen.
Blanda ihop alla ingredienser förutom vatten och olja i en matberedare och mixa dem tills dressingen blir jämn. Häll på vatten och tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning.
Kommentarer
Trackback