Budapestbakelser

Enkel och smidig bakelse man bakar i rulle och sedan skär i lagom bitar...
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötkärnor
1 dl vetemjöl
½ msk kakao
1 påse (50 g) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk (300 g) mandarinklyftor
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper.
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.