Budapestbakelser

Enkel och smidig bakelse man bakar i rulle och sedan skär i lagom bitar...

5 äggvitor 
3 dl socker 
150 g finhackade nötkärnor 
1 dl vetemjöl 
½ msk kakao 
1 påse (50 g) mandelspån 

Fyllning: 
3 dl vispgrädde 
1 burk (300 g) mandarinklyftor

Garnering: 
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. 

Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper. 

Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan. 

Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0