Barbecuesås

Under tiden köttet ligger på grillen ska jag ge er receptet på en jättegod barbecuesås. Såsen är mustigt kryddig och passar gott till grillat och till stekt kött.

Barbecuesås

2 msk olivolja

1 hackad lök

1-2 stora vitlöksklyftor, hackad eller pressad

1 dl honung

1 dl chilisås

0,5 dl vinäger

2 tsk kinesisk eller japansk soya

0,5 dl vorchesterchiresås

1,5 tsk senapspulver eller skånsk senap

0,5 tsk oregano

1 nypa rosmarin

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

salt

 

Värm oljan, låt löken och vitlöken mjukna utan att brynas ca 3-5 minuter. Tillsätt återstående ingredienser och blanda mycket noga. Koka upp under noggrann omröring. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter. Salta....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0