Banan- och honungsbröd

Banan och Honungsbröd
Recept ifrån Happy Days med Jamie Oliver.
1 kg vetemjöl special
6,25 dl ljummet vatten
50 g jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 strukna tsk havssalt
6 bananer
8 msk god flytande honung
1 näve mandlar, krossade eller hackade
Börja med att skala bananerna och mosa dem i en mixer eller matberedare. Moset blir ganska blött. Häll det i ett litermått, häll sedan på vatten tills du har 6,25 dl. Lös upp jästen med socker och salt i denna vätska och blanda med mjölet.
Tillsätt hälften av honungen och alla nötter. Arbeta ihop degen. Strö lite mjöl över den och låt degen jäsa i en halvtimme.
Slå och banka luften ur den efter den första jäsningen och dela den i tio bullar. Lägg bullarna tätt intill varandra i en mjölad bakform och låt dem jäsa till dubbel storlek. Innan du ställer in dem i ugnen droppar du resten av honungen på brödet så att den karamelliseras och blir vackert gyllenbrun. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Lycka till