Banan- och honungsbröd

Banan och Honungsbröd

Recept ifrån  Happy Days med Jamie Oliver.

1 kg vetemjöl special

6,25 dl ljummet vatten

50 g jäst eller 1 påse torrjäst

2 msk socker

2 strukna tsk havssalt

6 bananer

8 msk god flytande honung

1 näve mandlar, krossade eller hackade

 

Börja med att skala bananerna och mosa dem i en mixer eller matberedare. Moset blir ganska blött. Häll det i ett litermått, häll sedan på vatten tills du har 6,25 dl. Lös upp jästen med socker och salt i denna vätska och blanda med mjölet.

Tillsätt hälften av honungen och alla nötter. Arbeta ihop degen. Strö lite mjöl över den och låt degen jäsa i en halvtimme.

Slå och banka luften ur den efter den första jäsningen och dela den i tio bullar. Lägg bullarna tätt intill varandra i en mjölad bakform och låt dem jäsa till dubbel storlek. Innan du ställer in dem i ugnen droppar du resten av honungen på brödet så att den karamelliseras och blir vackert gyllenbrun. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Lycka till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0