Bamsekaka

Bamsekaka

Bamse betyder här stoor ;) Jag dubblar mängden och gör två på en gång. Lägger i mer kakao i hälften av smeten och vaniljsocker i den andra. Vips så har man två sorters mjuka kakor...-smidigt och bra!

4 ägg

3 dl socker

3,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

1 msk malen kanel

1 msk kakao

150 g margarin eller smör

1,25 dl vatten

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Smält fettet i kokande vatten. Rör sedan i det i smeten direkt när det är hett. Häll smeten i en smord och bröad form på 2 liter. Gräddas i ca 45-50 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0