Bagels

3 dl mjölk

50 g smör

25 g jäst.

1 msk socker

1 tsk salt

1 ägg

ca 8 dl vetemjöl

 

Smält smör och häll i mjölken  Låt det bli ljummet.

blanda i socker, salt och det uppvispade ägget. Tillsätt så

mycket mjöl att degen kan knådas blank och smidig.

Den ska vara förhållandevis fast.

Täck med bakhandduk eller plast och jäs i en timme.

 

Ta ut degen på bakbord och knåda den lätt, dela den sen i 20 delar.

Rulla långa korvar som formas till ringar. Kläm ihop skarven bra.

Täck med handduk och jäs i 10 min.

 

Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Koka några bagels åt gången tills de flyter upp.

Lägg dem över på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda dom i mitten av ugnen tills de är gyllne och spröda.

Ugnen skall vara på 225 grader. Gräddas i 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0