Bagels

3 dl mjölk
50 g smör
25 g jäst.
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Smält smör och häll i mjölken Låt det bli ljummet.
blanda i socker, salt och det uppvispade ägget. Tillsätt så
mycket mjöl att degen kan knådas blank och smidig.
Den ska vara förhållandevis fast.
Täck med bakhandduk eller plast och jäs i en timme.
Ta ut degen på bakbord och knåda den lätt, dela den sen i 20 delar.
Rulla långa korvar som formas till ringar. Kläm ihop skarven bra.
Täck med handduk och jäs i 10 min.
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Koka några bagels åt gången tills de flyter upp.
Lägg dem över på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda dom i mitten av ugnen tills de är gyllne och spröda.
Ugnen skall vara på 225 grader. Gräddas i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback